Predstavljena knjiga sa 150 sabranih eseja koje govore o važnosti humanosti u medicini

U prostorijama dvorca Erdödy, Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, nedavno je održana svečana promocija knjige Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini.
Knjigu su predstavili urednici prof.dr.sc. Marijana Braš, predstojnica Klinike za psihološku medicinu KBC-a Zagreb i predstojnica Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof.dr.sc. Veljko Đorđević, zamjenik predstojnice Centra za palijativnu medicinu i medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Radi se o knjizi koju čini 150 sabranih eseja, zdravstvenih profesionalaca koji rade s neizlječivim pacijentima, volontera, pacijenata i njihovih obitelji kao i iskustva udruga i organizacija koje su sudjelovale u implementaciji i uspostavi palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj.

Urednici knjige istaknuli su važnost humanosti u medicini, te stavili naglasak na empatiju, nadu i čovječnost. Pročelnica Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Tatjana Jurkin Vnučec, dr.med., zahvalila je na suradnji profesorima i istaknula ponos da se među odabranim autorima nalaze i 14 djelatnika Službe Novi Marof.

Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin dugogodišnji je suradnik Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta u Zagrebu i primjer je dobre prakse u implementaciji palijativne medicine.

Dvorana dvorca Erdödy bila je ispunjena do posljednjeg mjesta te su promociji prisustvovali gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, zdravstveni profesionalci, palijativni volonteri, predstavnici institucija i crkvenih zajednica Grada Novog Marofa te sva druga zainteresirana javnost. Nakon promocije slijedio je i glazbeni program te je dvije glazbene točke Ludwiga van Beethovena na klarinetu odsvirao Nikola Meštrić, učenik 3.r. Glazbene škole Novi Marof profesorice Lane Karižanec i tako je promocija još jednom potvrdila višegodišnji rad Službe Novi Marof te poslužila kao poticaj i daljnja motivacija za rad.

Preuzeto sa: www.varazdinske-vijesti.hr/nasim-krajem/predstavljena-knjiga-sa-150-sabranih-eseja-koje-govore-o-vaznosti-humanosti-u-medicini-31149/