Promocija knjige “Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini”

Dana 7. prosinca 2018. u prostorijama Medicinskog fakulteta u Zagrebu, održana je promocija knjige Služiti čovjeku – putokaz humanosti u medicini”, urednika doc. dr. sc. Marijane Braš i prof. dr. sc. Veljka Đorđevića.

Navedena knjiga sadrži 150 priča i svjedočanstava zdravstvenih profesionalaca koji rade s neizlječivim pacijentima, volontera, pacijenata i njihovih obitelji, kao i iskustva udruga i organizacija koje su sudjelovale u implementaciji i uspostavi palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj.

Na svečanom predstavljanju knjige, uz urednike, govorili su i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zamjenica dekana Medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Mirjana Kujundžić Tiljak, akademik Davor Miličić, akademik Miroslav Samardžija te Vlasta Vučevac, predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin dobila je priznanje za primjer dobre prakse u implementaciji palijativne medicine.

Važno je istaknuti da su u knjizi objavljeni tekstovi petero volontera naše udruge: dr.med. Tatjane Jurkin Vnučec, Karoline Gotić, bacc.med.tech., Dijane Hereković, bacc.med.tech., Emanuela Lackovića, mag.psych. i Miljenke Šimec, mag.soc.rad., predsjednice naše udruge.