Udruga Srce proslavila svoj 4. rođendan

Iako su ove subote proslavili tek 4. rođendan, udruga ‘Srce’ dala je nemjerljiv doprinos razvoju palijative na ovom području, a i mnogo šire.

Kao i one prethodne, i ovaj su rođendan proslavili u društvu djelatnika bolnice, pacijenata i njihovih obitelji, te volontera, uz torte od Vinceka, Vanilice, klipiće iz bolničke kuhinje i kolače koje su ispekli vrijedni volonteri. Na rođendanskom druženju nazočili su i gradonačenik Siniša Jenkač, novi duhovnik fra Nikola Šantek, zbor mladih iz Remetinca Sv. Dominik, djeca iz KUD-a Remetinec, a nastupala je i Lorena Sopić na gitari.

Zahvaljujući redovitom usavršavanju – sudjelovanjima na simpozijima, međunarodnim skupovima, stručnim predavanjima, suradnji s visokoobrazovnim institucijama, ugled udruge stalno raste, a broj priznanja je sve veći. Realizacijom aktualnog EU projekta kojeg provodi OBV – Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, udruga se nada podići palijativnu uslugu na novu razinu, a sve za dobrobit palijativnih bolesnika, njihovih obitelji i samih djelatnika.

Neposredan rad članova udruge s palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima u velikoj mjeri karakterizira nastojanje da se maksimalno poštuju i uvažavaju kulturološke, socijalne, vjerske i druge dimenzije bolesnika i njihovih obitelji na dobrobit cijele zajednice.

S obzirom na ovakav rad i rezultate, nadamo se da će udruga proslaviti i svoj stoti rođendan.

Preuzeto sa: http://novi-marof.hr/2018/07/10/4-rodendan-marofske-udruge-srce/
Fotografije: Patrik Šavor