Prvi rođendan udruge „Srce“ Novi Marof

preneseno s OVOG linka

5257594548921629_100_8826

Prva inicijativa za osnivanjem udruge proizašla je od strane današnjih članova i vodstva udruge koji su uvidjeli probleme u bolničkom sistemu poput: ograničenje duljine hospitalizacije i pitanje daljnjeg zbrinjavanja te smještaja teško oboljelih, problem kod otpusta-predaje bolesnika, nedostatak uslužnih servisa na terenu, nedostatak koordinacije raznih službi te odlučili osnovati Udrugu za palijativnu pomoć “Srce” Novi Marof  9.7.2015.

Veliki je problem također i neinformiranost i needuciranost obitelji i stručne javnosti te opće populacije o problemima vezanim uz palijativne bolesnike.

Udruga radi na poticanju odgovornosti i osposobljavanju obitelji ali i senzibilizaciji stručne javnosti i zajednice za brigu o bolesnom čovjeku. Tako su i dosadašnje aktivnosti udruge su bile fokusirane na promociju same udruge radi senzibilizacije javnosti po dobnim skupinama. To znači da je program prilagođen životnoj dobi, obuhvaćena je dob od tri godine tj. najmlađa vrtička skupina, osnovna i srednja škola, stručna javnost te volonteri u dobi do 90 godina.

Svi su bili uključeni kroz razne aktivnosti provedene u krugu bolnice.

Na rođendanskom slavlju u četvrtak, 9. srpnja, uz glazbu novomarofske Frame ispred dvorca Erdody, udruga je okupila i počastila pacijente, svoje članove, volontere i simpatizere udruge kojih je bilo oko pedesetak svih životnih dobi. Udruzi Srce tortu u obliku srca poklonila je slastičarnica „Vincek“ iz Zagreba.

Ugodno su bili iznenađeni i slučajni posjetitelji koji su se rado pridružili ovom druženju.