Grofica Lujza obilježila adventski petak u Novom Marofu

( preuzeto s OVE STRANICE )

 

Okupljanjem učenika Osnovne škole Novi Marof u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof započeo je adventski petak s groficom Lujzom. U prostorijama gdje je nekad obitavala sama grofica, djeca su okitila božićnu jelku i uživala u stvaranju blagdanskog ugođaja.

U 15 sati započelo je druženje umirovljenika bolnice s groficom Lujzom, a veliki broj okupljenih prisjećao se svojih radnih dana u bolnici, prijateljstava, dogodovština, dok je predsjednica Udruge za palijativnu pomoć „Srce“ Miljenka Šimec uputila nekoliko prigodnih riječi umirovljenicima, zahvaljujući im što su novim generacijama bolničkog osoblja sačuvali radna mjesta. Umirovljenici su uživali u dječjem folklornom nastupu u pratnji grofice Lujze.

Druženje s groficom nastavilo se od 17 sati u holu Kulturnog centra “Ivan Rabuzin”, gdje su okupljeni imali prilike čuti zbor “Prigorčicu”, kao i izlaganje o životu i djelovanju grofice Lujze, ondašnje navike i običaje naroda, sudjelovati u kićenju božićnog drvca i degustirati grofičine kruščiće.

Svima nazočnima grofica Lujza i drugi sudionici ovih događanja uspjeli su uljepšati adventski petak i uvelike doprinijeti stvaranju božićnog ugođaja u Novom Marofu.