Cvjetne gredice volontera

20160509_112201

Dolaskom lijepih i sunčanih dana volonteri Udruge ”Srce” započinju sa aktivnostima uređenja perivoja Službe Novi Marof. Cilj akcije je da se svi koji dolaze ili borave u perivoju osjećaju domaćinski i ugodno. Za domaćinski ugođaj volonteri su iz vlastitih vrtova donijeli stare sorte sadnica među kojima su najpoznatije božuri, ljiljani, jorgovani, hortenzije, šerboji, jasmini, perunike. Pomoću raznih sorti cvijeća stvorili su predivne cvjetne gredice na više lokacija u perivoju tako da za vrijeme posjeta ugođaj bude ljepši i ugodniji. Za vrijeme posjeta omogućeno je svakom posjetitelju i bolesnicima da zajedno sa obitelji prošeću perivojem i uživaju u ljepotama boja i mirisa cvijeća.

20160511_150246

Dječji kutak posebno je namijenjen najmlađim posjetiteljima da im bolnica i posjet bolesnim članovima obitelji ostane u lijepom sjećanju.

I tako svake srijede naši volonteri u popodnevnim satima uređuju cvjetne gredice. Nesebično odvajaju svoje vrijeme i ulažu svoja znanja i iskustva u poboljšanje kvalitete skrbi za Službi Novi Marof. Srijeda je dan Sv. Josipa a kao što nam je poznato on je zaštitnik radnika pa neka zaštiti i naše nesebične radnike – volontere.