Održana radionica izrade cvijeća od krep-papira

U srijedu 24.veljače nakon svete mise održana je radionica izrade cvijeća od krep-papira u dvorani za sastanke OB Varaždin-Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof .

NV-160224-007

Cilj radionice je bio obnoviti znanja o tradicionalnom ukrašavanju u korizmeno vrijeme i ukrasiti odjele buketićima cvijećem. Radionici su prisustvovali volonteri Udruge, pacijenti i voditeljica radionice Ljiljana koja je svim prisutnima pokazala načine izrade cvijeća od krep-papira. Prisutne pacijentice pokazale su svoja znanja i tradiciju izrade cvijeća od krep-papira. Svrha radionice je bila zbližavanje i upoznavanje volontera i pacijenata. Zajednička izrada i druženje bilo je puno smijeha, pozitivnih emocija, priča iz mladosti te podsjećanja na tradiciju korizmenog vremena. I naravno jedno je od predivnih iskustva za svakog sudionika radionice.

NV-160224-002

Izrađeni buketići cvijeća podijeljeni su po odjelima da ukrase boravke i uljepšaju ovo tmurno vrijeme. ”Cvjetne instalacije” postavljene su na hodnik Odjela 2 da svakom uljepšaju dolazak i potaknu na pozitivne emocije i domaćinski ugođaj.