Promocija knjige “Ostani uz mene”

Dana 7. svibnja 2021. u prostorijama Medicinskog fakulteta u Zagrebu, održana je promocija knjige “Ostani uz mene”, urednika doc. dr. sc. Marijane Braš i prof. dr. sc.Veljka Đorđevića. 

Knjiga Ostani uz mene  nastala je kao rezultat zajedničke suradnje nastavnika, studenata i članova obitelji oboljelih od neizlječivih bolesti koji su sudjelovali na nastavi iz predmeta Palijativna medicina.  Knjiga je nastajala tijekom akademske godine 2020/2021, u trenutcima suočavanja s COVID 19 pandemijom i razornim potresima koji su značajno oštetili zgrade Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Važno je istaknuti da su u knjizi objavljeni i tekstovi volontera naše udruge: Tatjane Jurkin Vnučec, dr.med., Marije Dvorski, mag.pharm., Emanuela Lackovića, mag.psych. i Miljenke Šimec, mag.soc.rad., predsjednice naše udruge. 

Palijativna medicina je uz preventivnu i kurativnu važan treći dio medicine, a Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu prvi je u našoj zemlji napravio iskorak stvorivši obvezni predmet, vijeće predmeta kao i brojne druge edukacije posvećene ovom području. Ovom knjigom, kao i cjelokupnom promjenom kurikuluma Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pokazano je koliko je u medicini bitna dobro educirana, empatična osoba koja svojim djelovanjem pokazuje da je „čovjek čovjeku lijek.” 

Svoj mali doprinos daje i naša udruga, koja ovih dana obilježava 7 godina postojanja.